tiistai 26. syyskuuta 2017

Lohjan Omenakarnevaaleilla Edith Piaf ja Marlene Dietrich sekä Ozin leijona



Katja, Jyrki ja Inkeri Edithin ottamassa kuvassa.
Lohjan kulttuuritoimesta kaupunginorkesteri ja teatteri osallistuivat jo seitsemännen kerran Omenakarnevaaleille, jossa tänä vuonna vieraili n. 5000 kävijää. Aurinko helli kesäisesti tapahtumaa.

Teatterin lavastaja Jyrki Kakko oli aamutuimaan tullut somistamaan kojuamme. Siellä sitten kelpasi allekirjoittaneen olla orkesterin sihteerin Katja Juntusen ja hänen tyttärensä Edithin kanssa.

Katja oli pukeutunut Ihmemaa Ozin leijonaksi, joka sai paljon ihailevia katseita varsinkin lapsilta. Hän jäi lukuisten kameroiden vangiksi, monet ulkomaalaisetkin turistit pyysivät häntä oikein poseeraamaan. Ei tiedä minne maailmanlaitaan leijonan kuvat matkaavat.  Edith, oli myös panostanut markkinatunnelmaan ihastuttavalla peikkopuvulla. Kolmisin jaoimme kulttuuri-infoa iloisille asiakkaille.
Näyttelijät Lohjan Teatterin aulassa valmiina esiintymään Omenakarnevaaleilla, vasemmalta: Riikka Kajander, Timo Taipale, Joni Pitkonen, Saana-Maaria Tenkanen, Sofia Lintula, Petri Puttonen, Ulla Lehtelä, Päivi Taipale, Ammi Kallio, Esa Koski, Aivar Andrejev ja Topi Hintukainen. Kuva: Sari Niinikoski
Ehdin maistella myös markkinatuotteita. Lounaalla nautin lohikeiton ja iltapäivällä söin ihanan muurinpohjaletun, jonka maku toi äidin mieleeni. Ostoksiakin ehdin tauolla tehdä, jokasyksyinen hunajan hankinta onnistui taas. Ostin myös makoisan omenaleivän, jonka viikonlopun aikana söin tyttärenpojan kanssa.

Ripeä Katja-leijona viuhahti välillä keppihevosturnaukseen tuomaroimaan ja kannustamaan satapäistä kilpailijaporukkaa.

Edith Piaf, nuori ja vanhempi, Riikka Kajander ja Ammi Kallio, Kuva: Sari Niinikoski
Puolenpäivän aikaan Lohjan Teatterin ohjaaja Sari Niinikoski saapui näyttävän Edith Piaf – ryhmän kanssa karnevaalilavalle esiintymään. Museon edusta oli väkeä tulvillaan, kun lahjakkaat näyttelijämme antoivat esimakua tulevasta musiikkidraamasta. Esitys sai aikaiseksi pienoisen ryntäyksen kojullamme. Tiedusteltiin näytösaikoja ja siinä samassa matkaan lähti sekä kaupunginorkesterin, että teatterin esitteitä.

Marlene Dietrich - Saana-Maaria Tenkanen
Kuva: Sari Niinikosi


Simone Berteaut (Momone)- Edithin sisarpuoli nuorena
 - Sofia Lintula, Kuva: Sari Niinikoski


Kalle Ryökäs,
musiikkinäytelmän kapellimestari ja pianisti
Kuva: Sari Niinikoski

Oli mukavaa, kun myös teatterilaiset ja orkesterilaiset käväisivät meitä tervehtimässä.

Myöhemmin iltapäivällä Lohjan Harrastajanäyttelijäyhdistyksen Klassikkokuoro tuli suoraan kuoroleiriltä esiintymään. (Tämä yhdistys hoitaa teatterilla narikkapalvelut ja näyttelijät produktioihin valikoituvat enimmäkseen tästä porukasta. Yhdistykseen kuuluu yli sata jäsentä.) Laulavasta naisporukasta saatoin nytkin bongata Edith Piaf – Sydämeni laulut näytelmässä mukana olevan Salla Oksasen ja tammikuussa ensi-iltaan tulevan draaman, Katoava maa, kokeneen ja rakastetun näyttelijän Marja Kosken.
Omenakarnevaalien loppuhuipennus oli tuttuun tapaan Omenatytön valinta. Tittelin tänä vuonna sai Melissa Puhakka. Tytöt pyörähtivät myös kojumme liepeillä ja kaikki olivat niin reippaita ja kauniita nuoria, että kuka tahansa ulkoiselta olemukseltaan olisi sopinut tuohon rooliin.
Inkeri, Sari ja Katja
Inkerin kännykkäkuva Klassikkokuoron esityksestä.
Jyrki Kakko tuli neljän paikkeilla kojulle. Saimme pakattua tavarat Jyrkin autoon ja mielenkiintoinen työpäivä oli pulkassa. Tavataan taas ensi syksynä Omenakarnevaalien merkeissä. Toivottavasti tapaamme sitä ennen Lohjan Teatterilla.
Inkeri Paananen, teatterin sihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!