torstai 2. helmikuuta 2017

Minna Hakala on Avoin liitto -näytelmän Antonia Miettinen



Minna Hakala

Dario Fon ja Franca Ramen kirjoittaman Avoin liitto –näytelmän Antonian roolin esittäjä Minna Hakala on syntyperäinen lohjalainen, joka asuu Lohjan Kirkniemessä yhdessä avomiehensä ja yhteisen teinipoikansa kanssa. Perheeseen kuuluu myös kaksi espanjanvesikoiraa - Elmo ja Ilpo. 

 Avoin liitto -näytelmässä Antonia on naimisissa Keijo Miettisen (Niko T Mikkonen) kanssa. Antonian roolista Minna kertoo näin:
”Rooli on aikamoinen haaste, mutta myös unelma päästä tekemään harrastajanäyttelijänä. Antonia on samaan aikaan hauras ja vahva, rikottu mutta toiveikas."


"Miksi olemme aikoinaan menneet naimisiin?
Miksi edelleen siedän kaikkea (roolin) mieheltäni?" 

”Parasta hahmoni tekemisessä on kertojan rooli. Saan "heitellä" asioita yleisölle - tulla ihan hipiälle asti. En pelkää kontaktin ottamista yleisöön.”

Minna kertoo pohtineensa jo varhain harjoittelukauden alussa: "Miksi olemme aikoinaan menneet naimisiin? Miksi edelleen siedän kaikkea (roolin) mieheltäni?"

Minna sanoo, että tosielämässä hän olisi jättänyt miehen taakseen jo aikaa sitten. Hän ei siis koe, että Antoniassa olisi paljoakaan samaa kuin hänessä itsessään.
 



Harrastuksestaan näyttelijänä Minna Hakala kertoo seuraavaa:

Minna Hakala Lohjan Teatterin
Suomi Rokkaa esityksessä vuonna 2012.
”Päädyin Lohjan teatteriin vuonna 1996, jolloin pääsin mukaan Martti Tschokkisen viimeiseen produktioon "Kairatut sydämet", jossa olin kyläläisen roolissa tanssimassa ja laulamassa. Repliikkejä minulla ei ollut. Avoimessa liitossa niitä kyllä piisaa.
”Olen tehnyt Kairatut sydämet -produktion jälkeen yhteistyötä usean ohjaajan kanssa. Olen mennyt sinne, missä olen päässyt tekemään kiertäen kaikki Lohjan teatterit."


"Teatterin lavalla saan olla ihan mitä vain."
kuva Lohjan Teatterin trilleristä Piina v. 2007








”Olen luonteeltani kiltti ja suvaitsevainen. Teatterin lavalla saan olla ihan mitä vain. Mitä hullumpaa, rohkeampaa ja oudompaa - sen parempi. Ikävintä teatterin tekemisessä on jokaisen näytöksen alla koettu paine siitä, että taas pitää pyrkiä parhaaseen suoritukseen. Samalla tuo tunne tekee harrastuksesta huumaavan. Ikävää on myös luopumisen tunne, joka koetaan jokaisen produktion päätyttyä. Mutta sitähän tämä elämä on - luopumista asioista, yksi kerrallaan.”




Minna odottaa esityskaudelta täysiä saleja ja veikkaa, että näytösten liput myydään loppuun ennen toista esitystä. Hän odottaa myös pariskunnan hahmojen kehitystä esitysten edetessä. 


Avoin liitto/Antonia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Jätä kommenttisi (risuja, ruusuja, terveisiä) Lohjan Teatterille!